۴:کوفته


 

 این کوفته نمی دونم تبریزیه یا قزوینی یا هر جای دیگه ای! این کوفته آبا و اجدادی ماست که من از مادر و مادر بزرگم یاد گرفتم.خیلی خوشمزه است و از غذاهای محبوب خانواده ماست.

.....

مواد لازم(برای 6 تا 7 کوفته متوسط):

1-       برنج 1 پیمانه

2-       لپه 4/1 پیمانه

3-       گوشت چرخ کرده 250 گرم

4-       پیاز 1 عدد متوسط

5-       سبزی پلو 2/1 پیمانه

6-       تخم مرغ 1 تا 2 عدد

7-       گردو،غیسی،کشمش،بادام،زرشک به مقدار لازم

8-       نمک،فلفل،زردچوبه به مقدار لازم

9-       غوره

10-   رب گوجه 2 قاشق

11-   روغن و نعنا خشک برای نعنا داغ

روش پخت:

ابتدا برنج را به شیوه دم کردن پلو بپزید و آبکش کنید،اما اون رو کمی زنده تر بردارید تا کوفته ها وا نرن.لپه ها را هم جداگانه بپزید و کنار بذارید تا سرد بشه.برنج،لپه و گوشت رو باهم مخلوط کنید و با دست تمیز کمی ورز بدید.البته برنج و لپه همون طور که گفتم نباید انقدر بپزن که در این مرحله له بشن.

بعد سبزی که می تونه سبزی خشک هم باشه رو به مواد اضافه کنید.با قاشق هم بزنید و بعد تخم مرغ ها رو اضافه کنید و همراه با ادویه ها خوب مخلوط کنید.


توجه داشته باشید که تخم مرغ نمی زاره کوفته شما وا بره و در عین حال اون رو سفت هم می کنه.به تجربه باید یاد گرفت که کوفته ما با چند تا تخم مرغ نه وا می ره و نه سفت می شه!

بعد کمی از مایه کوفته بردارید و کف دستتون مثل کتلت یه گردی به قطر 1 سانت بسازید.روش از مواد مغزی یعنی گردو،غیسی،کشمش و زرشک و بادام بزاریدو دوباره روی اونها رو با مایه کوفته بپوشونید و تو دستتون به شکل کره در بیارید.


این کوفته رو توی آبی که جوش اومده و قبلا بهش پیاز رب،نمک و فلفل و زردچوبه و کمی لپه و برنج خام(حدود 2 قاشق) اضافه کردید به کمک یه ملاقه خیلی آروم اضافه کنید.می تونید از آب گوشت هم استفاده کنید.

در قابله رو نیمه باز بزارید و 1 ساعت کوفته ها رو بپزید.5 دقیقه آخر در صورت تمایل کمی غوره تازه یا فریز شده یا آب غوره اضافه کنید.

اگه دوست دارید آب کوفته غلیظ تر باشه بزارید بیشتر تبخیر بشه و در انتها 1 قاشق آرد برنج یا آرد رو با روغت تفت بدید و به آب اضافه کنید.

آخرین کار هم تهیه نعنا داغ و و ریختنش روی غذاست.

نظرات 4 + ارسال نظر
سمانه شنبه 16 شهریور‌ماه سال 1387 ساعت 11:27 ب.ظ http://samfitilemoeen.blogsky.com

سلام.. خانومی.. عالیه.. خوب یه ماهی هم هست که شروع کردی.. با این حال ایده ی خیلی جالبی برای وبلاگت هست و اینکه عکس هم از مراحل کار میزاری..
همه جور غذایی بلدی؟؟ تا بهمون تصویری یاد بدی؟؟
راستی منم یه وبلاگ دارم. مامان یه پسر کوچولوی دو سال و نیمم. وبلاگم متفقاوته مال پسرم نیست. بیایی میفهمی..
خوشحال میشم اونجا نظرتو ببینم.. حضورتو حس کنم..
منتظرت میمونم.
خیلی از پیدا کردن وبلاگت خوشحالم.
خوش باشی..
نماز روزت هم قبول..

گندم خانوم یکشنبه 17 شهریور‌ماه سال 1387 ساعت 03:18 ب.ظ

مامان من هم همینطور درست می کنه ولی باورت می شه من تا حالا دو سه قاشق بیشتر کوفته نخوردم! با خودش مشکلی ندارم ولی محتویات و آبش که ترش و شیرین هستن رو نمی پسندم. باید درست کنم ولی بدون قیسی و زرشک و آبغوره و شکر.

سپیده سه‌شنبه 19 شهریور‌ماه سال 1387 ساعت 02:27 ب.ظ http://sepideh-ahmadi.blogsky.com/

سلام
من مشتری ثابت وبلاگتم
میشه غذاهای جدید هم به لیستت اضافه کنی ؟
ته چین ت خیلی خوشرنگ شده بود:)
راستی اشپز جان
کد بانو
ناخون هاتم کوتاه کن:)

اتفاقا من رو بهداشت غذا خیلی حساسم و عمرا چیزی رو با دست ورز نمی دم! کف دستم گذاشتم برای عکس که شما ببینید.

مارینا چهارشنبه 20 شهریور‌ماه سال 1387 ساعت 01:38 ب.ظ http://daysofmylife.persianblog.ir/

خیلی با ذوق و سلیقه‌ای مانلی جان . ایده ات عالیه .
تا حالا کوفته نپختم . ببینم می‌شه فردا درست می‌کنم :)

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد