X
تبلیغات
رایتل

مواد لازم:

1- دوغ 2 لیتر

2- بلغور گندم 3/1 پیمانه

3- لپه 3/1 پیمانه

4- سبزی آش 1 پیمانه

5- پیاز 1 عدد درشت

6- سیر 4-5 پر

7- نعنا خشک 2 قاشق غذاخوری

8- روغن،نمک،فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

روش پخت:

بلغورها رو بعد از شستشو به همراه دوغ توی قابلمه بریزید.قابلمه اگه تفلون باشه بهتره و احتمال ته گرفتن کم می شه.حرارت رو متوسط تنظیم کنید و با ملاقه دوغ و بلغور رو مدام هم بزنید تا جوش بیاد.

بعد نیم ساعت بزارید تا بپزه.

همراه با شروع کار لپه رو هم جدا بپزید و بعد از نیم ساعت به دوغ اضافه کنید.کمی بعد سبزی آش رو هم اضافه کنید و با حرارت ملایم صبر کنید تا آش جا بیفته،یعنی به غلظت دلخواه تون برسه و آب و دونش دیگه از هم سوا نباشه!

در مورد اضافه کردن نمک محتاط باشید چون بعضی دوغها شور هستند و اگه نمک اضافه کنید ممکنه آش شور بشه.

پیاز داغ به دوشکل خلالی و نگینی هم درست کنید.پیاز داغ نگینی همراه با کمی زردچوبه و فلفل حین پخت به آش اضافه می شه و خلالی می مونه برای تزیین آش.

همین طور سیر داغ و نعنا داغ هم خیلی آش رو خوشمزه می کنه که من معمولا نگه می دارم برای روی آش.توی شهرهای ترک نشین مثل آستارا این آش رو همراه با نخود و کمی لوبیا سفید بجای لپه می پزن که در این صورت بهتره قبلا اونها رو بخیسونیم.

توی مناطق کرد نشین اما با لپه تهیه می شه و اسم محلی اش هم ماسَوا هستش.