46: اسکون


مواد لازم:

آرد سفید 240 گرم

بکینگ پودر 4 ق چ

شکر 4/1 لیوان

نمک 8/1 ق چ

کره  5 ق غ (منجمد شده در فریزر)

مویز یا کشمش 3/1 لیوان

شیر 4/3  لیوان

تخم مرغ 1 عدد

*منظور از لیوان،پیمانه آمریکایی (236 میلی لیتر) معادل لیوانهای معمول ایرانی است

روش تهیه:

اِسکون یا اِسکان یک نوع کلوچه اسکاتلندی است.برای تهیه این کلوچه خوشمزه ابتدا آرد،نمک،بکینگ­­پودرو شکر را در ظرفی با هم مخلوط کنید. سپس کره را از فریزر خارج کرده و به حدود 8 تکه قسمت کنید و روی آرد بریزید. با نوک چنگال قطعات کره را ریز ریز کرده و به تدریج به خورد آرد بدهید،بطوری که حالتی شبیه به شن پیدا کند. رعایت این نکته در تهیه این کلوچه خیلی مهم است!

سپس شیر و در نهایت کشمش یا مویز را اضافه کنید و هم بزنید.مخلوط شما نباید خیلی سفت و یا شل باشد.روی تخته مقداری آرد بپاشید و خمیر را را بعد از کمی ورز دادن  بشکل مستطیل روی آن پهن کنید جوری که حدود یک تا یک و نیم سانت قطر داشته باشد.آن را به چند تکه مربع شکل تقسیم کنید و با فرچه تخم مرغ زده را روی کلوچه ها بمالید. 

 

فر را از قبل روی 250 درجه داغ کنید و کلوچه­ها را 15 دقیقه درون فر بگذارید و سپس خارج کنید. این کلوچه خوراکی مناسبی برای صرف میان­وعده با چای است،حتما درست کنید!

45: کوکوی سه لایه

کوکوی سه­ لایه

مواد لازم :

سبزی کوکو  یک لیوان

سیب زمینی متوسط دوتا سه عدد

تخم­مرغ  سه عدد

روغن دو ق غ

گوشت چرخ­کرده 100 گرم

پیاز کوچک  یک عدد

پنیر پیتزا چهار ق غ

نمک،فلفل،زردچوبه،رب گوجه به اندازه دلخواه

گردو و زرشک مقداری

روش پخت:

پیاز را خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید.گوشت چرخ­کرده را اضافه کرده و با ادویه­جات مورد علاقه و کمی رب سرخ کنید و کنار بگذارید.

سیب­زمینی ها را هم بپزید بشکلی که کمی از خامی آنها باقی بماند.

سبزی کوکو را با یک و نیم تخم­مرغ،نمک،ادویه­ها و زرشک و گردو مخلوط کنید و کف یک ظرف مناسب فر به ضخامت حدود دو سانتی­متر پخش کنید.

حدود ده دقیقه در فر از پیش گرم شده بگذارید تا ببندد،خارج کنید و روی آن نصف پنیر را بپاشید.

گوشت را هم بشکل یک لایه روی پنیر پخش کنید و مابقی پنیر را اضافه کنید.با دست تمیز کمی فشار دهید.

سیب­ زمینی های تقریبا پخته و رنده شده را با یک و نیم تخم­مرغ بعدی و ادویه­جات و کمی زعفران محلول مخلوط کنید.

سپس مایه کوکو سیب­ زمینی را بعنوان لایه آخر اضافه کنید.می­توانید چند مغز گردو را هم بعنوان تزیین روی غذا بگذارید. 

بمدت حدود پانزده دقیقه(تا برشته شدن غذا) در فر قرار دهید.

در صورت تمایل در انتها می­توانید دقایقی را هم با شعله گریل برشته کنید. 

بنظرم این غذا برای تولدها و مهمانیهای دوستانه انتخاب خوبی باشد.

*من دستور این غذا را بشکل خیلی سرسری در ماهنامه " آشپزی مثبت " دیدم و از این مجله یاد گرفتم که البته احتمالا در جزییات تفاوت داشته باشند.