۲:خورش مرغ ترش(غذای گیلانی)


خوب این غذاییه که امروز برای بار اول درست کردم اما واقعا خوشم اومد ازش.

راستش برای من و همسرم یکی از مسائل اصلی غذاهای خونگیمون بعد از سلامت اون تنوع هستش.و از اونجایی که مرغ این روزا یکی از مواد اصلی تو سفره ما ایرانی ها شده اگه بتونیم پخت های متنوعی ازش داشته باشیم،یه بخش بزرگی از اون تنوع رو به سفره مون آوردیم!

خورش مرغ ترش با توجه به اینکه روغن زیادی لازم نداره می تونه انتخاب خوبی برای غذاهای روزمره مون باشه،مخصوصا اگه مثل ما طعم ترش رو دوست داشته باشید.

..........

مواد لازم:

1-       مرغ : ران و سینه به تعداد قطعاتی که دوست دارید تو غذاتون باشه

2-       پیاز متوسط: 1 عدد

3-       سبزی :شامل جعفری،گشنیز،شوید خردشده 1.5 پیمانه

4-       سیر سبز :ساطوری شده 1 پیمانه

5-       خالواش یا پونه یا نعنا: 2 قاشق

6-       آب غوره یا آب لیمو یا آب نارنج: بسته به ذائقه شما از 3/1 پیمانه تا 1 پیمانه کامل

7-       زعفران :حل شده در آب جوش حدود 4/1 پیمانه

8-       لپه: 3/1 پیمانه

9-       رب گوجه فرنگی: 1 قاشق مربا خوری

10-   روغن و نمک و فلفل : به میزان لازم

۱۱-تخم مرغ ۱ عدد

روش پخت:

اول مرغها رو با کمی روغن تفت بدید تا رویه شون طلایی بشه.از تو ظرف بردارید و فعلا بزلرید کنار.پیاز رو خرد کنید و تفت بدید.2-3 دقیقه بعد سبزی ها رو اضافه کنید و اونا رو هم 5-6 دقیقه تفت بدید.اونوقت چاشنی ترش وزعفران و لپه و مرغ مقدار حدود 1.5 لیوان آب رو به مواد اضافه کنید.جوش که اومدن رب رو در کمی آب جوش حل کنید و با نمک و فلفل به خورش اضافه کنید.

باید صبر کنید تا خورش جا بیفته.یعنی آب اضافه اش جمع بشه و روغنش رو پس بده.

در دستور اصلی گیلانی ها آخر کار تخم مرغ رو می زنن و روی خورش می دن و چند دقیقه دیگه می پزن

می تونید با پلو میل کنید.