۴:کوفته


 

 این کوفته نمی دونم تبریزیه یا قزوینی یا هر جای دیگه ای! این کوفته آبا و اجدادی ماست که من از مادر و مادر بزرگم یاد گرفتم.خیلی خوشمزه است و از غذاهای محبوب خانواده ماست.

.....

مواد لازم(برای 6 تا 7 کوفته متوسط):

1-       برنج 1 پیمانه

2-       لپه 4/1 پیمانه

3-       گوشت چرخ کرده 250 گرم

4-       پیاز 1 عدد متوسط

5-       سبزی پلو 2/1 پیمانه

6-       تخم مرغ 1 تا 2 عدد

7-       گردو،غیسی،کشمش،بادام،زرشک به مقدار لازم

8-       نمک،فلفل،زردچوبه به مقدار لازم

9-       غوره

10-   رب گوجه 2 قاشق

11-   روغن و نعنا خشک برای نعنا داغ

روش پخت:

ابتدا برنج را به شیوه دم کردن پلو بپزید و آبکش کنید،اما اون رو کمی زنده تر بردارید تا کوفته ها وا نرن.لپه ها را هم جداگانه بپزید و کنار بذارید تا سرد بشه.برنج،لپه و گوشت رو باهم مخلوط کنید و با دست تمیز کمی ورز بدید.البته برنج و لپه همون طور که گفتم نباید انقدر بپزن که در این مرحله له بشن.

بعد سبزی که می تونه سبزی خشک هم باشه رو به مواد اضافه کنید.با قاشق هم بزنید و بعد تخم مرغ ها رو اضافه کنید و همراه با ادویه ها خوب مخلوط کنید.


توجه داشته باشید که تخم مرغ نمی زاره کوفته شما وا بره و در عین حال اون رو سفت هم می کنه.به تجربه باید یاد گرفت که کوفته ما با چند تا تخم مرغ نه وا می ره و نه سفت می شه!

بعد کمی از مایه کوفته بردارید و کف دستتون مثل کتلت یه گردی به قطر 1 سانت بسازید.روش از مواد مغزی یعنی گردو،غیسی،کشمش و زرشک و بادام بزاریدو دوباره روی اونها رو با مایه کوفته بپوشونید و تو دستتون به شکل کره در بیارید.


این کوفته رو توی آبی که جوش اومده و قبلا بهش پیاز رب،نمک و فلفل و زردچوبه و کمی لپه و برنج خام(حدود 2 قاشق) اضافه کردید به کمک یه ملاقه خیلی آروم اضافه کنید.می تونید از آب گوشت هم استفاده کنید.

در قابله رو نیمه باز بزارید و 1 ساعت کوفته ها رو بپزید.5 دقیقه آخر در صورت تمایل کمی غوره تازه یا فریز شده یا آب غوره اضافه کنید.

اگه دوست دارید آب کوفته غلیظ تر باشه بزارید بیشتر تبخیر بشه و در انتها 1 قاشق آرد برنج یا آرد رو با روغت تفت بدید و به آب اضافه کنید.

آخرین کار هم تهیه نعنا داغ و و ریختنش روی غذاست.