47: فلافل

مواد لازم:

نخود 400 گرم

سیب زمینی متوسط 1 عدد

سیر 3 الی 4 حبه

فلفل قرمز تند 1 ق غ

زردچوبه 1.5 ق غ

زیره 1.5 ق م

گرد تخم گشنیز 1.5 ق م

نمک به میزان لازم

روغن برای سرخ کردن

این مقدار مواد برای تهیه 44 عدد فلافل توپی کوچک کافی است.



روش تهیه:

نخود در این غذا خام استفاده میشود و حداقل از 24 ساعت قبل باید خیسانده شود.من 48 ساعت قبل خیساندم و چندبار آب آن را عوض کردم.

بعد از آب کشی نخود،همراه با سیب زمینی خام و سیر در دستگاه غذاساز یا چرخ گوشت بریزید.


تا زمانی که بصورت خمیری با ذره های ریز نخود دربیاید بگردانید.




سپس ادویه ها را اضافه کنید و همراه با یکی دو قاشق آب حسابی ورز دهید تا یکدست و چسبناک شود.

بشکل توپهای کوچک دربیاورید یا با قالب مخصوص فلافل قالب بزنید.



در ظرف کوچکی روغن بریزید تا روغن در آن بالا بیاید.باید در روغن داغ غوطه ور شود.

هر چند لحظه یکبار به آرامی فلافل ها را بچرخانید و وقتی برنگ قهوه ای-طلایی درآمدند درآورید و روی حوله آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی اش خارج شود.جالب است که این غذا روغن زیادی جذب نمی کند.



این غذا را می توانید بشکل ساندویچ همراه با گوجه،انواع کچاپ ها،سس یا ترشی انبه،پیاز و جعفری و ...سرو کنید.

فلافل بخاطر نداشتن گوشت،وجود پروتئین گیاهی و فیبر بالا غذای سالمی است.

پ.ن:فلافل در جزییات بشکلهای بسیار مختلفی تهیه می شود.این دستور پیشنهاد همکارم بود و خوشمزه هم از آب درآمد.