مواد لازم:
1- آلبالو تازه یا فریز شده 1 پیمانه
2- گوشت چرخ کرده 250 گرم
3- پیاز 1 عدد متوسط
4- برنج 2.5 پیمانه
5- زعفران دم کرده 2 قاشق
6- نمک به میزان لازم
7- شکر به میزان لازم
8- روغن به میزان لازم.
9- دارچین و فلفل به میزان لازم
روش پخت:
خوب اگه آلبالوی تازه در دسترس دارید که عالیه یا اگه حوصله بخرج دادید و تابستون فریز کردید همون هم کارگشاست. من توی شهروند هم دیدم که آورده.پس حله!
آلبالو رو به میزانی از شکر که دوست دارید روی حرارت کم و در ظرف لعابی چند دقیقه ای بپزید.
برنج رو هم با نمک به روش تهیه پلو بپزید و آبکش کید.
گوشت رو هم با پیاز رنده شده مخلوط کنید و باهاش قلقلی یا کله گنجشکی درست کنید.بعد تفت بدید و دارچین و فلفل و نمک هم چاشنی اش کنید.
زعفران رو هم آب جوش اضافه کنید و بزارید مثل چای دم بشه تا کاملا رنگشو پس بده.
کف قابلمه ته دیگ دلخواهتون رو بزارید. بعد به ترتیب برنج آلبالو و کله گنجشکی بریزید و تکرار کنید تا مواد تموم بشه.
من برنج زعفرانی رو هم همون موقع لای پلو می زارم.
روش رو هم با خلال پسته و برنج زعفرانی می تونید تزیین کنید.
خوب گفتم تا ماه رمضون تموم نشده دستور حلیم رو هم بزارم.
...
مواد لازم(برای حدود 4 بشقاب):
1- بلغور گندم 2.5 پیمانه
2- گوشت دنده گوسفند 250 گرم
3- پیاز متوسط 1 عدد
4- نمک
روش پخت:
اول از همه تو دو تا قابلمه جداگانه بلغور و گوشت رو همراه با پیاز بپزید و به هردو کمی نمک اضافه کنید.1 ساعت بعد گوشت رو بکوبید و به قابلمه بلغور اضافه کنید.اجازه بدید نیم ساعت دیگه با هم بپزن و بعد کنار بزارید تا کمی سرد بشه.اگه مایلید حلیم شما کاملا صاف بشه همه اون رو و اگر مثل من کاملا صافش رو دوست ندارید دوسومش رو در مخلوط کن بگردونید تا له و صاف بشه.دوباره مواد رو بزارید روی حرارت ملایم تا جا بیافته.مواظب باشید ته نگیره. انقدر باید بمونه تا کش بیاد و شبیه حلیم واقعی بشه.
میتونید برای روش کمی کره آب کنید و با چاشنی شکر و دارچین میل کنید.
نکته 1: باید نمک کم بزنید چون غذا چاشنی شکر داره.
نکته 2: می تونید بجای دنده از گوشت بوقلمون هم استفاده کنید.
نکته 3: این غذا رو با گندم سالم هم می شه پخت.اما استفاده از بلغور زمان پخت رو به طرز محسوسی کاهش میده.